Norgesmesterskapet i presisjonsorientering

Postet av Nidarøst orienteringsklubb den 23. Aug 2023

Årets norgesmesterskap i Presisjonsorientering arrangeres i Trondheim 23-24 september.

Artikkelen her ble publisert hos "Norsk Orientering" 22 august
(Årets Norgesmesterskap i Presisjonsorientering arrangeres i Trondheim 23. - 24. september! - Nyheter - Norsk Orientering)

Nidarøst OK inviterer til to dager med presisjon i høysetet i slutten av september.


Foto: Mykola Ksenofontov/Visit Trondheim

 

Nidarøst OK er arrangør av årets NM i PreO, og inviterer til NM både i PreO og TempO.

Dette er også årets 7.- og 8. konkurranser i Norgescupen.
 

PreO konkurransen arrangeres i Korsvika på Lade, og i området ved Kristiansten festning arrangeres TempO konkurransen. Dette er samme område som ble brukt både i forbindelse med «model event» og «World tempO Trophy» under VM 2010 i Trondheim. TempO-øvelsen var den gang ganske ny, og var ikke offisiell VM-øvelse.

Løypeleggere for alle distanser er Martin og Lars Jakob Waaler. De representerer Porsgrunn O-lag, men er bosatt i Trondheim, og vi er veldig fornøyde med at de har tatt på seg disse oppgavene.

Det er mange O-tekniske detaljer som skal sikres i presisjonsorientering, og som ny arrangør gir det stor trygghet når løypelegging og postdetaljer er ivaretatt av erfarne PreO-utøvere.

Martin har hovedansvaret for PreO-løypene i Korsvika, Han er regjerende norgesmester i PreO, og vant også PreO-norgescupen i 2022. Martin har også sølvmedalje fra VM TempO tilbake i 2017.

Lars Jakob er verdensmestertitler i både PreO (2017), TempO (2016) og stafett (2018). Han planlegger nå TempO-utfordringene på festningsområdet. Lars Jakob vant også norgescupen i 2015, 2016, 2017 og 2020.


Innbydelser til årets NM i PreO ligger i Eventor, og påmelding er åpnet.

Blant de som allerede er påmeldt, finner vi de norske verdensmesterne i PreO (2023) og TempO (2022).

I tillegg håper vi at mange lokale O-løpere vil benytte muligheten til å delta – og utfordre de etablerte PreO-utøverne.


Parallelt med NM-konkurransene arrangeres også en er uformell parstafett. Her kan man fritt sette sammen lag, men arrangøren oppfordrer til at man først forsøker å etablere klubb-/region-/familielag.

Det vil også være en «løperbank» her, slik at de som eventuelt ikke har lag kan kobles sammen. Ønsket er å få flest mulig lag til start.

På vegen mot NM-helgen arrangerer Nidarøst OK flere treningsløp, og frem mot NM-helgen er det treningsmuligheter både i TempO og PreO. Mer informasjon om dette finner du i Eventor.

Det er også bra samarbeid med paraidrettsenteret i Trøndelag. 28 august er det et PreO-treningsløp der.

Dette er primært for nybegynnere/nye utøvere. På dette senteret har Nidarøst OK både utendørs- og innendørskart, noe som innbyr til flere muligheter for O-aktiviteter her.


Håpet er også at årets PreO-arrangement fører til økt interesse og PreO-aktivitet i Trøndelag. Som arrangør er det i hvert fall mye lærdom å hente for Nidarøst OK, som gjør at det planlegges nye lokale løp neste sesong.

 Men før den tid ønsker Nidarøst OK velkommen til årets norgesmesterskap i Presisjonsorientering i Trondheim.

 Se mer om NM-helgen via linkene nedenfor:
NM-preo

NM-tempo

Facebook


NM-flyer.jpg

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.