Sprintcup nr. 2 ved Brundalen skole 13. april 2023

Postet av Nidarøst orienteringsklubb den 14. Apr 2023

I går arrangerte Nidarøst det 2. løpet i sprintcupen. 216 deltagere løp i området rundt Brundalen skole. Selv med noen vind var det godt løpsvær og terrenget var for det meste fritt for snø. Sprintløypene bydde på en blanding av boliggater, friområder og skogsområder i Brundalen området. Vi håper dere hadde en fin orienteringstur og forhåpentligvis noen utfordringer underveis. Det var nedover til start og de fleste fikk nok testet formen på de første postene. Videre ble det utfordrende o-teknikk i skogsterreng hvor det var mange poster med kort avstand, før løpet avsluttet i boligområdene rundt Brundalen. Takk til alle som deltok og funksjonærer som gjør arrangementet mulig. 


Det var mulig å utfordre seg i en kanskje ny type orientering, PreO. Det vil komme flere slike muligheter gjennom sesongen og frem mot Nidarøst skal arrangere NM i PreO til høsten. Dette er en fin måte på å bli bedre o-teknisk. 

Neste torsdag er det NTNUI som arrangerer sprintcupløpet og dette vil foregå ved Brøset. 


Dessverre er det noen som løper i private hager. Det er usportslig overfor konkurrenter. Samtidig kan dette skape problemer for arrangører i forhold til grunneiere. “Privatgrønne” områder er forbudte områder og skal uansett løpes rundt, og ikke igjennom, selv om det kan gjøre veivalget lengre. Denne gangen var det spesielt mellom post 1 og 2 hvor flere løp i private hager. 


Her kommer noen forslag og eksempler på veivalg.

Post 1-2:

Post 9-10:


Post 16-17:Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.